Цветно вдъхновение и сбъдната мечта

15 декември 2017

След известна пауза, отново обръщаме подобаващо внимание на вдъхновяващите примери. Днес ви представям Еми – дизайнер на модни аксесоари, слънчево момиче, майка на две прекрасни феи и успешен предприемач.

1. Представи се с няколко думи – коя е Еми?

Емилия е едно момиче, което започна да открива себе си съвсем скоро, като преди това се луташе в различни посоки и не беше наясно за какво иде реч.:) Накратко мога да се опиша така – вечно усмихната и позитивна, търсеща и откриваща красотата около нас (където и да се е скрила тя) и накрая, но не на последно място, обичаща.

2. Коя е професионалната ти страст?

Професионалната ми страст е бранда за аксесоари Forget-Me-Not, който създадох през 2015 година и който – благодарение на всички хора които ме подкрепят, върви напред и нагоре.

3. Как стигна до тук – разкажи ни пътя си и как откри призванието си?

Идеята за Forget-Me-Not ме сполетя, докато се подготвях за лятната ни семейна ваканция и решихме с една моя приятелка да направим венци за коса с цветя за раходките по плажа. Последваха поръчки от приятели, клиенти и за няколко месеца изработих стотици цветни и разнообразни аксесоари. Те ми помогнаха да повярвам в мечтата си и така малко като на шега и без големи очаквани започна историята на Forget-Me-Not.

4. Как реши да кръстиш бранда? Какво стои зад името?

За името на бранда мислих дълго време, защото исках да бъде на латиница и да се прознася лесно от всички. След това ми дойде идеята да e има на цвете и след около седмица размисли и страсти попаднах на незабравката, която в превод на английски даде името на бранда ми Forget-Me-Not. Forget-me-not означава в превод от староанглийски „не ме забравяй“. Това е израз с културна и историческа стойност, който изразява интимност и отдаденост. Обещание за любов към някого, който заминава надалеч.

5. Коя е любимата част от работата ти?

Харесвам всяка част от работата си, но може би най-приятно ми става когато мои клиенти ми пращат снимки с поръчания от тях аксесоар и ми пишат колко са щастливи и колко са ми благодарни.

6. Какви са плюсовете и минусите на това сам да си си шеф?

Аз не бих нарекла себе си шеф, тъй като според мен когато работиш това което обичаш, то не е работа, а удоволствие. Мога да кажа, че много често не ми стига времето за всичко което съм планирала да направя, но въпреки това все някак успявам.

7. Ако можеш да промениш нещо в професионалните ти избори до сега, какво би било то?

Не бих променила абсолютно нищо. Според мен всяко нещо, което ни сполетява по време на житейския ни път, не се случва случайно, винаги има смисъл и дава посока за развитие, независимо дали става дума за професионален или личен план.

8. За какво мечтаеш?

Аз съм мечтател. Mечтая непрекъснато. Мечтая хората да оценяват повече изкуството във всичките му форми, да бъдат по-позитивни и да дават любов, тъй като любовта ни свързва и крепи.

9. Какви съвети би дала на хората, които са на професионален (и личен) кръстопът и не знаят по кой път да поемат?

Моят съвет е да послушат вътрешния си глас – той никога не бърка! След като вземат решение и тръгнат в избраната посока, да дават всичко от себе си, да не се спират пред трудности, защото такива има винаги и да не се отказвате от мечтата си. Няма невъзможни неща! Самата дума „невъзможно“се състои от възклицанието „Не! възможно е!“

10. Има ли нещо свързано с любимото ти поприще, което не съм те попитала, а искаш да споделиш?

Не си ме попитала докъде искам да стигна с бранда, който съзадох. Бих искала да популяризирам Forget-Me-Not в световен мащаб, но това да не наруши основния ми принцип – изцяло ръчно изработени аксесоари, листо по листо, с две ръце и голямо сърце.

Коментар

  1. vesela lilova каза:

    Цветно вдъхновение и сбъдната мечта! Много ми хареса и заглавието и разказа. И двете ми дъщери си купиха такива шапки с цвете, с удоволствие бих си купила и аз (ще пробвам, дано ми стои така добре, както на тях).

Коментирайте