Коучинг за постигане на кариерните цели

От  юли 2017 година съм сертифициран  коуч, който може да ви помогне да постигнете професионалните си цели: коуч, който е подготвен със знания, похвати и материали да помага на клиентите си да идентифицират кариерните си цели, да анализират мотивацията си и да съставят план за постигането им като обърнат специално внимание на отлагането и ангажираността си.

Каква е целта на курса и в какво се състои?

Целта на този коучинг курс е заедно да определим целите ви свързани с кариерното ви развитие и да използваме най-добрите практики, за да осигурим постигането им.

Всеки има своето определение за успех, както и всеки има уникални мечти за живота си. Професионалният успех, в голяма част от случаите, зависи от постигането на смислени цели обвързани със солиден краткосрочен и дългосрочен план. Добрата новина е, че постигането на целта е процес, като изграждането на къща или печенето на сладкиши. Има набор от инструменти и съставки за рецептата, които да следвате, за да изпълните професионалните предизвикателства, които сте си набелязали.

Заедно ще изучим в дълбочина четирите стъпки за успешно постигане на целите:

Стъпка 1: Знайте какво наистина искате
Стъпка 2: Вярвайте, че можете да го постигнете
Стъпка 3: Създайте конкретен план за успех
Стъпка 4: Бъдете ангажирани и мотивирани

За кого е подходящ?

Коучингът за постигане на професионалните цели е подходящ за всички, които са в една, или повече, от следните ситуации:

1. Чувствам се комфортно в сегашната си професионална ситуация, знам че не уча и не се развивам и искам да се ориентирам към следващата си кариерна стъпка. Не съм наясно как да подходя, къде да се прицеля и как да го постигна.

2. Знам, че текущата ми работа не е „моето нещо“, но не знам на къде да се ориентирам, какъв е пътят и как да го извървя.

3. Искам да се развивам, да уча нещо ново, чудя се дали да не запиша магистърска програма или да изкарам курс. Как да подходя?

4. Имам ясна идея каква да е следващата ми професионална стъпка, опитах сам, но не ми се получава. Къде бъркам?

5. Искам да отида на следващото ниво – напр. до сега съм бил специалист и имам желание за мениджърски функции, до сега съм бил счетоводител – имам желание за финансов анализ, до сега съм се занимавал с подбор на кадри и имам желание да науча повече за организация на обучения и лидерски програми, но не зная как да стигна до там.

Колко време ще продължи?

Този коучинг курс се състои от 3-6 сесии, в които се фокусираме върху всички тези важни професионални теми, засягаме и много други в зависимост от характеристиките, предпочитанията и ситуацията на клиента, изследваме в дълбочина целите необходими за пълноценна кариера и съставяме план за действие.

Тези няколко сесии можем да провеждаме веднъж седмично по един час, можем да увеличим времето, което прекарваме на седмица – веднъж за няколко часа или няколко пъти за по един час, можем и да разтеглим курса и да провеждаме сесиите веднъж или два пъти месечно. Всичко зависи от индивидуалните ви нужди, предпочитания и програма.

Какво се очаква от мен?

  • Да започнете изследването на професионалните си цели, ценности и вярвания с ентусиазъм и любопитство.
  • Да участвате активно в сесиите.
  • Да се отнасяте отговорно към процеса и към материалите за самостоятелна подготовка.
  • Да се забавлявате! Това е изключително вълнуващ и интересен път и всичко, което откривате за себе си, докато сте на него има потенциала да промени живота ви.

Как можем да провеждаме сесиите?

Както ви е удобно. Можем да се виждаме лично или да говорим по телефон / скайп / вайбър ако не сте от София или препочитате телефонен контакт предвид натовареното ви ежедневие.

Интересувам се. Как мога да започна?

Свържете с мен на teodora(at)personalhr.eu и аз ще ви се обадя да обсъдим всички важни подробности свързани с нуждите ви и същината и логистиката на курса.