Да помагам на приятелите си да намерят нова, по-добра работа, ми е хоби от няколко години. Превърна се в занимание на половин работен ден, в допълнение на основните ми задачи, когато започнах работа в Адеко и имах достъп до позиции от различни индустрии.  Обикновено преди някой от познатите и приятелите ми реши да кандидатства за работа, ми изпраща CV-то си да го прегледам и преработя, така че най-добре да отговаря на профила, от който се интересува. Ако в обявата мотивационното писмо е посочено като изискване, често го подготвям аз, на база на работния и личния опит на приятеля и след разговор с него по телефон или скайп.  На повечето хора, които преминат през първото сито, помагам и със съвети или ролева игра за това как да се представят на интервюто.

Обичам да се ровя в сайтовете за обяви и ако видя нещо подходящо за някой от познатите си, му се обаждам. В компанията, в която работех след Адеко, като част от задълженията си отговарях за екип по продажби на услуги свързани с подбор и консултации в областта на човешките ресурси.  По този начин, имам и добър поглед от другата страна – какви позиции са актуални, какви умения се търсят, какви профили са успешни.

В главата си имам каталог на познатите и приятелите си с образованието и уменията им, както и предпочитанията им за сфера, в която искат да се развиват професионално.  Когато ми попадне свободна позиция, преравям наум каталога и правя връзки между потенциалните работодатели и евентуалните кандидати.  Няколко пъти са ме търсили от head-hunting агенции и когато позицията не ми е интересна или в този момент съм била доволна от работното си място, винаги мисля в посока кого да препоръчам.

След като тази дейност на помощ при подготовка за подаване на документи и съчетание на профили с подходящи позиции започна да заема голяма част от ежедневието и свободното ми време, осъзнах, че мога да бъда полезна и на хора извън приятелския ми кръг.  Така се роди идеята за този сайт. Ако имате нужда от кариерна консултация – професионална помощ при избора на кариерна посока, кандидатстването по определени позиции, които сте харесали – с подготовката на документите и/или с подготовката за интервюто, с радост ще ви помогна.  След като поговорим по телефон, скайп или лично и разбера нуждите ви, ще ви предложа най-подходящия комплект от услуги. Ще направя всичко възможно, за да сте успешни в една от най-важните житейски задачи – изборът на подходящо професионално поприще и амбицията за кариера.