Те успяха

Бранимира Стоянова

Запознах се с Теди в момент, в който бях изгубила професионалната си идентичност и част от себе си след дълго време, прекарано на едно и също място. Имах крещяща нужда от промяна – на посоката, на местоработата, на обстановката, на всичко, което ме заобикаляше в делови план. Само след няколко коучинг сесии, Теди не просто успя да ме побутне в правилната посока, на това, което винаги съм искала да работя,но и изградихме детайлен план за действие. Подготви ми страхотни  CV-та, истински шедьовър, и то в област, която бе далеч от нейните професионални компетентости.  Почти навсякъде, където пусках CV-та, ме канеха на интервю, в един момент дори отказвах някои от тях. Харесахме се на не малко места и с не малко интервюиращи, но тук дойде горчивият хап – за съжаление секторът, в която се бях насочила, предлагаше доста ниско заплащане и нямаше как да продължа в желаната посока. Преживях го нелеко, но промяната беше наложителна.

Тук на помощ отново дойде Теди. Изградихме план Б – заложихме на компетентности и опитности в  различна сфера на дейност, която ми беше позната. Теди подготви CV-то и за това. Имах точно 2 интервюта, като и 2-те приключиха с оферта за работа.

Всъщност, изобщо не мисля, че съм приключила работата си с Теди – със сигурност бих потърсила услугите й пак, защото тя е източник на супер ценни идеи, човек с много гъвкаво и разчупено мислене, който влага много ум и душа във всичко, което прави.

Благодаря, Теди!

До нови срещи!

Даниела Златкова

След повече от година неуспешни опити да намеря работа, която удовлетворява амбициите и стремежа ми за развитие, стигнах до извода, че имам нужда от професионално съдействие в постигането на тази цел. Моя позната ми препоръча Теди Лилова и аз се свързах с нея. Проведохме 3 коучинг сесии, които ме мотивираха да продължа, а за Теди стана ясно в каква насока.

В последствие в процеса на подкрепа тя ме насочи да кандидатствам за позиция в сфера, за която не бих преподположила, че съм подходяща и имам шансове. Написа правилното мотивационно писмо и ми даде всички насоки за представянето.  След две интервюта получих предложение за работата.

Изключително съм щастлива и благодарна на Теди за подкрепата, мотивацията и съдействието, които ми оказа! Без нея нямаше да постигна целта си. Тя е чудесен, позитивен човек и истински професионалист, с голям опит, правилен психологически усет и преценка, точни, ясни съвети и конкретна помощ за всички кариерни позиции и сфери!

Препоръчвам я на всеки, който иска да смени кариерния си път и същевременно да не губи време и вяра във възможностите си, опитвайки сам да се справи, при условие, че имаме Теди – прекрасен духовен и професинален ментор, винаги готова да окаже безценната си помощ!

Безкрайно съм ти благодарна, Теди, почти бях загубила вяра, че ще се получи! Ти ми върна радостта, мотивацията и смисъла, към които се стремях в професионален план!

Блага Ботинова

В професинален план имах честта да се срещна с Теди два пъти. Първият път беше в „Софийска вода“ АД, където тя беше мениджър “Обслужване на клиенти”. Тогава придобих първите си впечатления за нея, тъй като работата ни изискваше да си комуникираме. Ако трябва да опиша Теди с една дума, то тя е „асертивна“. Научих това понятие на едно от многобройните ни професионални обучения и от тогававинаги го свързвам с Теди. Тя определено е човек, който умее да си отстоява мнението и да достига до целта, която си е начертала. Това нейно качество ме заведе при нея, когато започнах да търся работа след 15 години професионален опит при един и същ работодател.

След като напуснах работа, се озовах на кръстопът, на какъвто никога преди това не бях попадала. За толкова много години не бях подготвила CV, още по-лошото беше, че не бях го ползвала нито веднъж, тъй като никога не бях кандидатствала на друго място. Да не говорим за мотивационни писма и всякакви други документи, които се изискват при кандидатстване. Ами сега накъде?! Тогава се сетих за Теди, знаех че тя се занимава с кариерни консултации, но не знаех какво точно прави. Доверих й се поради посочената по-горе причина.

Теди не само ми помогна в подготовката на всички документи, но успя като цяло да ме насочи и да ми даде изключително важни съвети за процеса на кандидатстване и за бъдещото ми развитие. Според мен тя предлага услуга, която на друго място не може да се получи. Има безброй много агенции за подбор, в които подаваш документи, те ти обещават 101 неща и впоследствие резултат почти няма.

Подходът на Теди наистина е съобразен с индвидиуалните нужди на всеки кандидат, а най-ценното е, че тя успява да отсее и изведе на преден план най-важните неща от професионалния профил. Помощта ѝ е на всяка стъпка от процеса: подготовка на документи, отсяване на подходящи позиции, кандидатстване, подготовка за интервю, както и обсъждане на научените уроци и очертаване на последващите стъпки.

Ако сте на етап търсене на нова възможност в професионален план и не знаете как да се подготвите по най-добрия начин, Теди е вашият човек – тя знае. Enjoy the journey!

Мира Радилова

Реших, че имам нужда от промяна в професионален план, след като известно време се бях занимавала с това, което исках и ми допадаше. Започнах да следя обявите за работа и не след дълго установих, че интервютата и офертите, които получавах, бяха доста сходни с последната ми роля, а аз търсех нещо по-различно. Тогава „случайно” попаднах в LinkedIn на една лична история за кариерно консултиране с Теди и реших да я потърся за професионална насока.

По време на разговорите и няколкото индивидуални коучинг сесии с нея, особено полезни за мен бяха анализите на 2 различни личностни теста, които тя препоръча.  Обсъждайки резултатите, аз се убедих, че типа работа, към който се стремях, е подходящ за мен и ще ми носи удовлетворение. Теди ме накара да се замисля не само върху уменията и опита ми, но и върху индивидуалните ми качества и интереси и как да акцентирам върху тях.

В резултат, тя промени структурата на CV-то ми, за да изкара опит, който притежавах преди повече от 10 години, на преден план. Заедно с подходящо за целта мотивационно писмо, започнах проактивно да търся възможности, както и да кандидатствам по обявени позиции. В рамките на 1 месец получих предложение, което съвпадаше с моите критерии и в последствие приех. Това, което ме накара да се чувствам спокойна и уверена по време на промяната, бяха разнообразните идеи и нестандартните варианти за откриване на нови възможности, които Теди предложи.

Препоръчвам Теди като кариерен консултант и коуч на всеки, който желае професионална промяна и има нужда от потвърждение за „своето място” или насоки как да стигне до него. Абсолютно съм уверена, че с помощта  на нейния индивидуален подход, експертни умения и актуална информация за различни индустрии и компании, ще стигне по-бързо и лесно до целта.

Аника Ангелинова

Хвърлих се напред с главата, за един ден взех решение, че 10 години в една фирма ми стигат! Не познавах лично Теди, но покрай общи познати (на чиято преценка мога да разчитам ) се сетих за нея и и за кариерните консултации, които предлага.

Теди създаде CV-то за компанията, към която се бях насочила откривайки безупречно силните ми страни. Два дни по-късно ми насочиха интервю по телефона, последва и покана за лично интервю. Теди реагира незабавно и за невъзможно малко време ме подготви, даде ми подкрепа и повярва в мен когато аз самата не вярвах.

След месец започвам в мечтаната компания!

Благодаря, Теди!

Алекс Йорданова

Потърсих Теди в момент, в който бях на кръстопът относно бъдещето си. Беше ми трудно да начертая наново професионалния си път, който трябваше да обвържа и с личния си живот.

След  дълги години прекарани на едно работно място, в главата ми беше пълна каша от въпроси свързани с – ами сега накъде. Много е трудно за всеки, когато трябва да направи крачката към пълната промяна и въпреки че считам себе си за способен и целеустремен човек, ми беше необходимо едно „побутване“ в правилната посока. В Теди намерих именно това.

Свързах се с нея, обяснявайки достатъчно объркано какво точно търся (или поне си мисля,че търся.) От целия този обем информация, тя успя да извлече наистина ключовото, върху което да стъпим и да започнем да надграждаме с конкретни идеи и действия.

За изключително кратко време (4 коучинг сесии), вече имахме основите и започнахме с търсенето.  Резултатът при мен дойде доста бързо, тъй като – в следствие на разговорите, разборите и консултациите, които направихме с Теди, успях да се насоча правилно и да не се лутам безцелно в многобройни проби-грешки.

Теди – бих искала още веднъж да ти благодаря за времето, подхода и интересния начин, по който караш човека срещу теб да се „разрови“ в себе си и да си зададе въпроси, които са му важни, а не е подозирал, че могат да бъдат такива. Освен истински професисоналист, ти си и чудесен човек, винаги готов да изслуша, разбере, посъветва и напътства!

Иван Станков

Потърсих Теди, тъй като имах нужда от кариерна консултация. Макар и богат, опитът ми до момента беше доста разнороден, и ми липсваше ясен фокус и цел. Харесаха ми богатия набор от услуги, които Теди предлага – от коучинг сесии до подготовка на CV и подкрепа при кандидатстване. Най-ценното, обаче, беше отношението – да усетиш, че някой е лично ангажиран лично с теб и твоя успех. Personal HR – някой, който да е на твоя страна в процеса на подбор.

Започнахме процеса с коучинг сесии, които помогнаха да определим подходящ за мен фокус. На тази основа Теди ми подготви фокусирано CV, което да наблегне на силните ми страни в избраната сфера. Препоръките за мен пред ключови хора в подходящи компании също помогнаха много. В резултат на всички тези усилия успях бързо да стигна до подходяща позиция в желана от мен компания.

Благодарен съм на Теди за подкрепата и се радвам, че мога и в бъдеще да разчитам на нея при нужда от кариерен коучинг.

Успех, Теди!

Атанас Цанов

Идва момент в развитието на човек, когато е стигнал до добро ниво на професионалното си развитие: от една страна се чувства комфортно, а от друга – вижда, че няма поле за повече развитие. Тогава е готов за преход към следващото, по-високо ниво – висша управленска/лидерска позиция. В такъв момент се оказах и аз. Обаче след неуспешно кандидатстване за позиция, за която бях убеден, че е писана за мен и няма как да не ме вземат, защото нали съм супер, се замислих какво точно пропадна. Къде сбърках?

След много напразно умуване, послушах съвета на по-мъдри от мен хора и се свързах с Теди. Не бях сигурен какво да очаквам, но усещането ми беше добро. След като с Теди много добре начертахме път за съвместната ни работа – само с един телефонен разговор и два мейла, бяхме готови за работа. Съдбата обаче си има свои планове и се случи така, че междувременно ме поканиха на интервю. Изпратих на Теди всичко необходимо и за отрицателно време насрочихме среща.

Теди се беше подготвила изключително добре за това кратко време. Толкова е добра! Много методично минахме през различните аспекти на предстоящото интервю, акценти, потенциални проблеми, моите силни и слаби страни, но най-важното цялостното му проиграване и безценна обратна връзка след това. Този процес ми отвори очите за това, колко съм бил неподготвен за предишните си интервюта.

Горещо препоръчвам на всеки, който не е ходил скоро на интервюта и особено ако се стреми към позиция на „следващото ниво“,  да се довери на кариерен консултант, а за по-талантлив от Теди не мога да се сетя. Това е инвестиция, която се възвръща за отрицателно време, а ефектът е огромен.

 

Катина Александрова

С Теди се запознахме чрез общи познати в момент, в който търсех нова професионална реализация. След като проведохме няколко разговора и обсъдихме професионалната ми автобиография, дефинирахме потенциалните области за реализация. Помагаше ми в подбора на подходящи позиции и компании, както и с лични препоръки. Подходът на Теди беше всеотдаен и изцяло съобразен, както с изискванията и възможностите ми, така и с пазара на труда в момента на търсене.

Благодарение на нейните професионализъм, отзивчивост и мрежа от контакти, за кратко време постигнахме реални резултати. Впечатлена съм от нейният творчески подход, който се отличава с индивидуален анализ на компетенциите и реалните възможности, както и от отвореният й приятелски маниер на общуване.

Бих препоръчла Теди на всеки, в момент на търсене на кариерно развитие, заради нейният висок професионализъм, съпричастност и подкрепа.

Димитър Иванов
Теди е един изключително приятелски настроен, позитивен и умен човек, но преди всичко много опитен и умел специалист. С минимален брой, добре структурирани и професионални коучинг сесии с мен, тя успя да ме опознае и да ми помогне да намеря златната среда между това, което мога и това, което искам да правя. Въпреки първоначалните неуспехи да сменя своята професионална среда, без да жертвам йерархичното ниво, до което бях достигнал, тя продължи да проявява находчивост, досетливост и изобретателност.

Подготовката на CV с нов фокус, упоритият й труд, всевъзможните й контакти, подготовката за интервю и непрестанното желание да помогне, нямаше как да не се увенчаят с успех – започнах работа в сферата, която исках и договорих условията, към които се стремях.

Завинаги ще й бъда задължен и благодарен.

Деница Проданова

Открих Теди в интернет, в момент в който бях решила, че имам нужда от кариерен коуч, с който да работя върху начертаването на кариерен план за развитие. Имах нужда от независима помощ в няколко посоки – естество на работа, което би ме удовлетворило,  среда на работа, тип компания, корпоративна етика и атмосфера. В този момент не бях наясно какво търся – от типа позиция и работа, до компанията, дори сферата.

Теди подходи изключително професионално, същевременно и приятелски. Проведохме няколко добре структурирани коучинг сесии, в които тя ми помогна ми да идентифицирам професионални умения, които преди не можех да дефинирам, да разбера какво ме мотивира и ме кара да се чувствам добре и да успявам в работата си. Казано накратко – помогна ми да намеря отговори на доста важни въпроси.

Начертахме план за действие, а Теди беше до мен в изпълнението (има изключителен поглед и контакти в ИТ сферата у нас) и остава до мен и до днес.

Препоръчвам я горещо на всеки, който търси коучинг, кариерно ориентиране и помощ при намирането на своето професионално място.

Polina Yanis PersonalHR кариерни консултации и коучинг

Полина Груйчева

Обърнах се към Теди в етап от професионалното си развитие, в който имах сериозна потребност от структура и настройване на професионалния компас.

Изключително важно бе, че пристъпих към коучинг сесиите с целенасоченост и пълното съзнание и готовност да бъда откровена както относно очакванията, така и относно бариерите, които бях натрупала в кариерата си до момента.

В протеклите коучинг сесии успях не само да очертая вътрешните си прегради, но и да ги прескоча. Благодарение на Теди стъпка по стъпка съумях да определя личните си мотиви както зад настоящото ми, така и зад досегашното ми професионално осъществяване.

Работата с Теди ми помогна да добия нова увереност, да видя бъдещето с нови очи и, най-важното, себе си в него.

Бих препоръчала с две ръце работата с Теди не само на търсещите ново професионално предизвикателство, но и на онези, които търсят нов импулс на работното място, което считат за свое.

Aleksandar Grigorov PersonalHR кариерни консултацииAлександър Григоров

Нуждата от кариерна промяна и развитие ме срещна с Теодора в началото на 2016г. Наскоро бях завършил магистратурата си по Международен Маркетинг и работех в компания, чийто служител бях откакто напуснах гимназията. Въпреки, че длъжността която заемах нямаше нищо общо със специалностите, които съм учил, тя беше резултат от доста труд и неколкократно кариерно израстване в компанията, а това имаше особена стойност за мен. По стечение на обстоятелствата дойде момент, в който амбициите  и потребностите ми не се пресичаха с това, което организацията предлагаше и започнах търсенето на нов работодател-решение, което взех доста трудно, с оглед на това, че не съм от хората, които лесно правят промени в личния си живот.

Така стартира едно няколко месечно безрезултатно писане/променяне на CV-та и мотивационни писма, проучване на конкретни работодатели и абониране за техните обяви. Положението във фирмата, която не исках да напускам докато не намеря нова работа, ставаше все по-нетърпимо откъм мениджмънт и осъзнах нуждата си от кариерен консултант.

Мой близък ми препоръча Теодора, за което искам и тук да му благодаря. Свързах се с нея и още от първия разговор почувствах, че не е типичният кариерен консултант, който задава сухи и безсмислени въпроси за житието и битието, а е човек, фокусиран върху най-добрия начин за постигане на твоята цел. Съвместната ни работа ми даде увереност и допълнителна амбиция, че решението което съм взел е правилно и нещата рано или късно ще се случат.

След не повече от месец получих известие за обявена подходяща позиция в една от фирмите, към които се бях насочил. Кандидатствах за длъжността и 2 дни по-късно получих покана за интервю. Със самочувствието на подготвен кандидат отидох на срещата, след която бях поканен на още две, а в крайна сметка заех и длъжността.

Уверен съм във възможностите си, но човек освен да е способен трябва да притежава и онова умение да се презентира и лансира, което не всички имаме. Теодора освен невероятен професионалист е и превъзходен психолог, който беше рамо до рамо с мен в този процес. Без да се замисля бих я потърсил отново при необходимост, а вече съм я препоръчал и на приятели.

Благодаря, Теодора!

Galina Ilieva PersonalHR кариерни консултации и коучингГалина Илиева

От 10 години работех във финансова институция и имах нужда от промяна, мотивация и нови предизвикателства. Споделих с приятелка и тя ми разказа за Теди и нейните познания и умения в областта на кариерното развитие. Знаех в каква област искам да се развивам, но не бях ходила на интервю за работа от 10 години и имах нужда от консултация и насоки.

Теди ми подготви подходящо CV, акцентиращо върху професионалните ми умения приложими в новото поприще, и обнови моят профил в LinkedIn. Даде ми много ценни съвети как да се държа на предстоящите интервюта, какви въпроси мога да очаквам и как да реагирам. Направихме ролева игра на реално интервю, където тя ме поставяше в различни ситуации и ми задаваше подходящи въпроси. Чуствах се подготвена и отидох спокойна. И резултатът не закъсня. Справихме се още с първото интервю и позицията, която ми предложиха ме удовлетворяваше напълно.

Разговорите и срещата с Теди бяха много приятни и ползотворни. Тя е такъв тип човек, с който искаш да запазиш контакт и винаги ти е приятно да разговаряш и споделиш.

Когато разказвам за моят опит със смяната на работа, аз винаги я препоръчвам и съм сигурна, че тя може да ги консултира и да им помогне при избора на ново кариерно поприще.

Благодаря ти, Теди, за подкрепата и ценните съвети!

Anna Dragneva PersonalHR кариерни консултацииАнна Петрова-Драгнева

Теди е супер позитивен човек!

Бях на кариерен кръстопът. Почти 10 години не бях ходила на интервю за работа и определено се нуждаех от консултация. Компании, които се занимават с подбор на персонал и консултации – много, но някак си не си представях някой от техните служители да ми дава съвети как да се държа на интервю и как да си подготвя документите. Тогава една приятелка ми каза за Теди. Идеята много ми допадна, точно от това имах нужда – личен консултант, с лично отношение и внимание.

Теди подходи много професионално, показа ми как да се държа на интервю за работа, фокусира вниманието ми върху важни и съществени елементи от моя професионален опит, подготви ми страхотно CV и мотивационно писмо. През цялото време ме подкрепяше. Имах чувството, че разговарям с приятел.

Резултатите не закъсняха! От края на този месец започвам работа – за мен е голямо предизвикателство. Ако нещата в тази компания не потръгнат или след време има причина да сменя работата си – определено отново бих се обърнала към Теди.

Теди, благодаря ти!

Дарина Георгиева –

Признавам си, подходих с известно недоверие към кариерните консултации, но въпреки това се реших и написах мейл с няколко думи за мен.

Още на следващия ден Теди ми позвъни и ми трябваха точно 2 минути, за да разбера, че съм постъпила правилно, като съм й се доверила. Още при този разговор, тя ми даде полезни съвети относно приоритетите и фокуса ми.

Срещнахме се след няколко дни, за да ми направи подготовка за интервю – направихме ролева игра, обсъдихме често задавани, както и трудни за мен въпроси и отговорите им. След това получих и дълго обобщение на подготовката за интервю, което включва общи препоръки и подробни записки на всички въпроси и отговори, които разиграхме. Документът беше на английски език, понеже интервютата, които ми предстояха щяха да бъдат с чужденци.

Резултатите не закъсняха. Явих се на 4 интервюта и бях одобрена за 2 позиции. От началото на 2016 започвам на едно от тези места. Страхотно, нали?

Milena Tsankova PersonalHR Кариерни консултацииМилена Цанкова

Свързах се с Теди в момент, в който професионалния ми живот беше в „задънена улица „. Не само исках да сменя компанията, за която работех, но и изцяло да сменя попрището.

Теди подходи с изключително разбиране към проблема ми и се съгласи да ми помогне. Направихме коучинг курс с нея, който ми беше много полезен да разбера в какво съм най-добра, какво искам да ми се случи в професионален план и как да го постигна. След това, когато целта вече беше набелязана, Теди ми подготви професионално CV и ме насочваше и препоръчваше за различни атрактивни за мен позиции.

След известен брой проведени интервюта на различни места, дойде и желаната оферта за работа, която не можех да откажа, защото наистина беше това, което търсех.

Благодаря ти, Теди,  за професионалната помощ, която ми оказа!

Tanya Tsvetanova PersonalHR кариерни консултацииТаня Цветанова

Открих Теди и https://personalhr.eu, докато търсех информация как да се подготвя за интервю.

Вече 6 години работех едно и също и бях решила, че искам да опитам нещо ново. Бях се спряла на една конкретна обява, в която търсеха хора без опит в желаната от мен сфера, но с познания в предишната ми сфера. Нямах почти никакъв опит с ходенето по интервюта за работа. Бях ходила точно на 3 интервюта преди 6 години.

Теди ми помогна със CV-то, даде ми насоки как да се държа на интервю.

Имах 3 интервюта във въпросната фирма. Благодарение на нейната помощ и напътствия бях подготвена и се чувствах сравнително спокойна. Успях да започна работа на конкретното място, където кандидатствах и където исках да работя. Попаднах в екип със страхотни колеги, с пътувания в чужбина и възможност да придобия опит на ново поприще.

Михаела АндрееваМихаела Андреева

След като работих 17 години на едно и също място, дойде време за промяна, без обаче да съм сигурна в каква посока. С Теди не се познавах, открих сайта й в нета и се свързах с нея. Изслушваше ме с внимание, винаги отделяше нужното време, даваше ми ценна обратна връзка, като отбелязваше и най-малките детайли – дори (или може би най-вече) и онези, които на мен ми убягваха. Помогна ми да видя опита и способностите си отстрани, да взема решение как/накъде бих искала да продължа професионалия си път.

Теди ми направи нестандартна, перфектна автобиография, която фокусира вниманието върху силните ми страни.

Благодарение на мрежата й от контакти започнах да получавам покани за интервюта за работа почти веднага след като автобиографията ми излезе на пазара. Започнах новата си работа един месец след като се свързах с нея, при условията, които очаквах.

Отговорна, с висок професионализъм, отдадена на процеса и на човека, за когото работи, съпричастна и подкрепяща – мога да кажа само прекрасни неща за Теди. Препоръчвам я без колебание на всеки, който има нужда от кариерно консултиране.

Mihaela EdrevaМихаела Едрева
Познавам Теди от работата ни заедно в Адеко. В един момент напуснах, но запазихме връзка и с интерес следях новите проекти, в които тя се впуска, виждах в нея страст и желание да ги разработва.

Когато отново се наложи да си търся работа, бях много притеснена , тъй като точно излизах от едногодишно майчинство – чувствах се позабравила, загубила тренинг. Свързах се с Теди, която бързо ме успокои и ми вдъхна увереност, че бих могла да се справя с всяко ново предизвикателство. Разпрати автобиографията ми на различни компании от моята сфера и няколко от тях се обадиха за интервю. Теди ми помогна със съвети за всяка една компания и хората, с които се срещах. В крайна сметка получих 2 оферти, а Теди, познавайки добре двете компании, ми помогна да реша коя оферта да приема. Препоръчвам услугите и на всеки, който търси ново предизвикателство в работната сфера. Теодора е чудесен, позитивен човек, с много опит и знания, които ще ви помогнат да вървите напред!

Милена Стамболийска

Открих Теодора в Интернет в момента, в който взех решение да се обърна за съвет към кариерен консултант. Решението ми беше породено от факта, че се опитвах да се реализирам в сферата на човешки ресурси, и по-конкретно, подбор на персонал, където опитът ми до момента не беше значителен. Поради тази причини срещах много трудности и предимно откази: или въобще не получавах какъвто и да е отговор, или в редките случаи, в които все пак се свързваха с мен, ме уведомяваха, че нямам достатъчно опит. Фактът, че междувременно записах курс по Управление на човешки ресурси, не ми помогна особено.

Така, близо три месеца по-късно, си дадох сметка, че трябва да приложа различен подход, ако искам да успея. Това беше моментът, в който у мен назря идеята да се свържа с кариерен консултант. Така открих Теодора и нейния сайт за кариерни консултации PersonalHR. Четейки услугите, които Теодора предлага, и най-вече отзивите на хората, които, изглежда, бяха минали по път, подобен на моя, осъзнах, че именно тя е човекът, с когото искам да работя. Когато се запознах лично с нея, се убедих още повече в решението си – Теодора успя да ме предразположи да й разкажа за себе и и ме окуражи да не се отказвам от желанието си. Освен, че ми вдъхна увереност, тя редактира автобиографията ми, така че да отразява по-точно качествата и уменията ми, които имаха отношение към позициите, за които исках да кандидатствам. Освен това, благодарение на контактите си в различни компании, Теодора ми разкри възможности, за които иначе нямаше да разбера.

В резултат на всичко, което Теодора направи за мен, и на доверието, което имаше в мен през цялото време, успехът не закъсня. От една от компаниите, с които тя ме свърза, ми се обадиха с покана за интервю, и три седмици по-късно, получих предложение за работа!

Благодаря ти, Теди, знам, че без теб нямаше да успея!

Поли – В един нормален ден докато си стоях вкъщи, се почувствах ужасно объркана и нещастна от факта, че работя нещо само за пари, без удовлетворение (работя в кухня) и уча нещо което също смятам, че не е моята страст. Осъзнавайки че аз наистина имам нужда от професионален съвет за това как да открия своето професионално поприще, което да ми доставя истинско удоволствие и да ме прави щастлива. Постепенно започнах да чета в Интернет, проучвах и четох за кариерни консултанти, за такъв вид консултации, за хора занимаващи се с това, доста време мина може би около месец-два, докато намеря подходящия човек, към когото да се обърна за помощ и съвет, на когото да се доверя и да разкрия нещо много лично от живота си. Накрая реших да се свържа с Теди Лилова. Тя ми вдъхна доверие още на първата ни среща с това, че беше усмихната, приветлива, и не само, но най вече, че държеше всичко да си записва, това ми показа, че съм на прав път. Благодаря ти Тединка.

Направихме няколко коучинг сесии, в които с помощта на Теди разбрах доста неща за себе си – кои нови, кои забравени. Какво постигнахме:

  • Успяхме да конкретизираме доста възможности, в които бих могла да се реализирам и това да ме прави щастлива и създадохме план за действия с отговорници и ресурси
  • Теди ми показа пътя към себепознанието, колко е важно човек да се обича и цени, да се познава до най-дълбоко ниво, колко е хубаво и важно да работиш нещо което ти е интересно и да можеш да постигнеш едновременно духовно и финансово удовлетворение.
  • С нейна помощ разбрах значението на това да задаваш правилни въпроси, не само към себе си, но и към другите.
  • Теди ми даде вяра и надежда, че мога да бъда щастлива, стига да се боря за това докрай

Благодарна съм на Теди, че с отворено сърце и душа прие да ми помогне, вложи от себе си много, сякаш го правеше за свой близък човек. Препоръчвам я на всеки, който не знае накъде да поеме в професионалното си развитие или среща предизвикателства в кариерата си изобщо. Тя помага, защото знае как да те провокира да мислиш и да действаш, създава контакти, съветва и най-вече, защото го прави с любов и всеотдайност.

Светла Бонова

Обърнах се към Теди за съвет след като дълго време търсих промяна на кариерното си развитие, а предложенията, които идваха бяха свързани главно с досегашния ми опит.

Прочетох неин коментар, който засегна натрупаното в мен впечатление, че обявите за работа са като от шаблон, изискванията към кандидатите – като към Супермен, личностни качества, които предопределят справяне с поставените задачи, извън натрупания професионален опит са изтикани на заден план.

Къде бъркам? Как да се ориентирам в позициите обявени в ИТ сектора? Как да подобря документите за кандидатстване? Това бяха част от въпросите, на които намерих професионален отговор. Освен това, обаче Теди ме окуражи да не се отказвам от позиции, в сфери, в които не съм работила. Помогна ми да представя в нова светлина натрупания опит, така че кандидатурата ми да не бъде автоматично зачеркната, при изискването за … години стаж. Сортира и мотивира подходящите за мен предложенията за работа. Използва контактите си за да бъде забелязано CV-то ми.

В крайна сметка целта е постигната! Скоро започвам нова работа, на нова позиция, в нов бранш. Теди ми помогна да се справя, да се фокусирам върху предстоящите кандидатури и интервюта, а не върху неизбежните откази, да управлявам промяната.

Юлиан Филев
Запознах се с Теди в Интернет, тя е мое откритие с което се гордея, провокирано от желанието да подобря моето представяне по пътя за постигане на по-добро бъдеще. Гордея се с нея, защото отговори на моите изисквания и във всеки един момент ме подкрепяше, успешно ме фокусира и подготви.

Потърсих я, защото имах нужда да подобря уменията си за представяне по време на лични срещи с потенциални работодатели. Теди има усет към хората, и успя да разбере конкретните ми нужди, което много улесни процеса на подготовка. От голямо значение за мен бе нейният професионализъм и личен опит който успя да приложи успешно към мен, а също и фактът че успя да подреди уменията и качествата които имам за постигането на професионалните ми цели.

Благодаря ти Теди, пожелавам ти все повече професионални успехи и повече щастливи клиенти, като мен, които са намерили призванието си!

Тодор Арсенов

Досега, при нужда от съвет за вземането на важни за кариерата ми решения обикновено споделях и се допитвах до близки приятели. Това винаги ми помагаше, но постепенно у мен узря идеята, че се налага професионален подход при следващата ситуация, а именно смяната на индустрията и намиране на подходяща позиция, която да отговаря на изискванията ми.

В този момент се свързах с Теодора Лилова и още след първата ни среща бях убеден, че заедно ще постигнем целите ми. Всъщност ги надминахме. Тя ми помогна да видя и да акцентувам върху детайл в собствения ми опит, който аз пропусках. Показа ми съществуващи възможности, които сам нямаше да забележа. Така съвсем скоро минах през интензивна поредица от срещи, след която дойде и очакваното предложение за позицията, която заемам в момента.

Искрено съм благодарен на Теодора Лилова и горещо препоръчвам да се свърже с нея на всеки, който смята, че има нужда от съдействие, за да избистри идеите си за кариерно развитие и да ги реализира.

Веселина Ташева

През 2005 година се запознах с Теди по програма за менторство на Американския университет в Благоевград, в който на мен ми предстоеше да започна първата си година, а тя по-отдавна беше завършила. В последствие станахме приятелки.

В началото ми помагаше с това кои курсове да избера, обсъждахме при кой професор да взема съответен предмет, в каква насока на Бизнес Администрация да се развивам, така че да ми е интересно и да ми допада.

По-късно през третата и четвъртата ми година често споделях професионални решения, които ми предстоят и заедно дискутирахме различните „за“ и „против“. Помагаше ми да се подготвя за интервюта с информация за съответна индустрия. Понякога съм се консултирала с нея и за неща като какво да облека; например – дали костюмът е най-удачен за среща в рекламна агенция или по-разчупеното и неофициалното облекло.

Смятам, че Теди има нюх и много искрено влага сърцето си при подготовката на кандидат. И до ден днешен продължавам да се допитвам до нея, когато ми предстои голямо професионално решение.

Препоръчвам я на всеки, който има нужда от лично отношение, пример за подрaжание и подкрепа в първите моменти от търсенето на работа.

Стефан Колев

С Теди бяхме колеги в Нетейдж, където работехме в един екип – аз бях програмист, а тя – мениджър на проекта. Общите ни интереси към танците и музиката ни сближиха и постепенно станахме приятели. След като тя напусна Нетейдж и оглави отдела за Обслужване на клиенти в Софийска вода, аз също реших, че искам да сменя позицията и евентуално посоката си на развитие.

Проведохме няколко разговора, в които заедно стигнахме до важни изводи, тя ми преработи CV-то, така че максимално добре да отразява опита и възможностите ми и започнахме да търсим подходящи позиции. Кандидатсвах на няколко места, за някои – тя ми подготвяше мотивационните писма и разигравахме интервюто, за други се готвех сам. Тя беше до мен във всяка стъпка от процеса, и след кратко лутане из ИТ средите, намерих моето място и съм много доволен и от естеството на работа, и от работната среда, и от заплащането и от възможностите за развитие.

Много съм й благодарен и горещо я препоръчвам на всички, които искат да намерят своето професионално място.

Ивелин Григоров

Познавам Теди от Софийска вода, където аз работех в отдел Човешки ресурси като консултант по подбора, а тя управляваше отдела за Обслужване на клиенти. В последствие, тя отиде да работи в Адеко и имаше достъп до различни отворени позиции за разнообразни профили. Чувахме се приятелски и тя споделяше какво смята, че е подходящо за мен.

Бях й споменал, че имам интерес към управлението на проекти и щом излезе такава възможност, Теди ми се обади да ми разкаже. Звучеше ентусиазирана, каза че ще ми помогне, както може и аз въпреки, че подборът в Софийска вода ми беше първата работа след университета и се страхувах от промяната, се съгласих. Теди ми подготви професионално CV, мотивационно писмо и ме препоръча на дамата, която отговаряше за подбора. Въпреки че нямах подходящ опит, Теди ме научи как да се представям в най-добрата си светлина, как да изтъквам интересите и личните си качества и как да проведа интервютата на английски с мениджъра на екипа. Правихме няколко ролеви игри, в които тя играеше ролята на чуждестранния мениджър и ми задаваше въпроси от всякакво естество. Накрая проведох интервюто по телефона изключително спокоен и уверен и всичко мина гладко.

Получих позицията и след няколко повишения и промени на вътрешно-организационно ниво, в момента мога да кажа, че съм намерил професионалното си място и съм много доволен от всички условия. Благодаря на Теди за подкрепата, за това, че повярва в мен и ми помагаше по време на целия процес. Препоръчвам я на всички, които не са сигурни в професионалния си избор и не вярват достатъчно в себе си – Теди ще ви помогне, подготви и накрая ще вярвате в себе си, толкова, колкото и тя във вас.

Мартин Лозанов

Запознах се с Теди в процеса по търсене на нова работа. Бях между две професионални стъпки и общ познат ни представи един на друг.

Тя ми помогна във всяка стъпка по процеса на кандидатстване:

  • Помагаше ми да търся подходящи позиции
  • Препоръча ме на нейни приятели в компании, от които и казах, че се интересувам
  • Прегледа и редактира CV-то ми, така че да описва най-добре професионалния ми опит, образованието и личните ми качества
  • Написа мотивационни писма за позициите, за които беше необходимо

Нейният опит и мрежа от контакти ми даде възможност да се запозная с позиции, които трудно бих открил сам, както и да усъвършенствам подхода си към бъдещият ми работодател. Съветите, които получавам по време на търсенето на подходящата за мен работа ме подготвиха за предизвикателството наречено интервю, за това да отстоявам собствената си позиция и да придобия необходимата увереност.

Препоръчвам я на всички, които имат нужда от цялостен подход при помощта с търсенето на подходящото професионално поприще.