♦  Коучинг за изследване на житейската цел (Life purpose coaching)

От началото на 2017 година съм сертифициран Life Purpose Coach: коуч, който е подготвен със знания, похвати и материали да помага на клиентите си да открият призванието си, и ви предлагам заедно да извървим пътя на себепознанието и осъзнатостта и да потърсим житейската ви мисия.

Целта и същината на курса, за кого е подходящ, колко е дълъг, какво се очаква от вас и подробностите около логистиката можете да намерите в отделната секция, която съм посветила на този вид кариерен коучинг.

♦  Хюман дизайн коучинг

През 2021 се сертифицирах и като хюман дизайн коуч за кариерни и бизнес консултации. Хюман дизайн е още един инструмент, който можем да ползваме по пътя на себеизследването и себепознанието. Този подход разкрива различни аспекти от личността, начините за взимане на решение, начините по които общуваме, начините, по които усвояваме информация. С хюман дизайн можем да изследваме силите си, както и местата на които сме рецептивни към средата около нас и съответно можем да бъдем повлияни, каква е енергията ни и как да я ползваме, каква е динамиката ни в малка група и в голяма организация.

Хюман дизайн е необятна материя, от която можем да вземем най-важното или да се задълбочим в изследване на различни ситуации, реакции и партньорства. Повече за хюман дизайн и всичко, за което може да ни бъде полезен, можете да разберете в отделната секция, която съм посветила на този вид кариерен коучинг и инструмент за себеизследване и себепознание.

♦  Промяна на професионалната сфера

Ако сте на професионален кръстопът, искате да смените попрището, индустрията, професията, ще ви подготвя индивидуален коучинг курс, в който след необходимите разговори, тестове и търсения, заедно ще определим подходящата кариерна насока.

♦  Коучинг при професионални предизвикателства

Скоро са ви повишили и се чувствате несигурни? Имате предизвикателства в работата, които не знаете с кого да обсъдите? Не се сработвате добре с екипа си? Имате нов мениджър и не сте сигурни как да подходите към нея? Чувствате се в задънена улица на работното място и нямате план за това как да се измъкнете? Нещо ви притеснява в кариерна посока, но не можете да определите какво точно е? Не сте удовлетворени от баланса между работата и личния си живот? Искате да се развивате и израствате професионално и имате нужда от стратегии и подкрепа? Отегчени сте от текущата си работа? Ако сте в някоя от тези ситуации, ще направим няколко коучинг сесии, в които след правилните въпроси, дискусии, и проверка на статуквото, заедно ще намерим нужните отговори.

♦  Подготовка на CV 

След като поговорим за опита, образованието и кариерните ви цели, ще ви подготвя професионално CV на български и/или на английски език, с фокус следващата ви професионална стъпка.

♦  Профил в LinkedIn

LinkedIn добива все по-широка популярност като платформа за търсещите работа и компаниите, които имат нужда от качествени служители. Ако нямате профил в тази социална мрежа или не сте доволни от текущия си, ще ви създам професионален профил с подходящите ключови думи, заглавие и резюме и ще ви регистрирам в релевантни групи.

♦  Подготовка на мотивационни писма 

На база на опита и изискванията на компанията или позицията, за която кандидатствате, ще изготвя мотивационно писмо, в което ще опиша защо сте най-подходящия кандидат и как ще допринесете за развитието на съответния екип. Мотивационните писма могат да бъдат подготвяни за всяка различна позиция или сфера на професионален интерес, на български или на английски.

♦  Подкрепа в процеса на търсене на работа

Ще обсъждаме и анализираме заедно обявите за работа и компаниите, които търсят служители. Ще градим стратегия за кандидатстване. Ще ви предлагам позиции, които смятам за подходящи и ако имам контакти там, ще ви препоръчвам. Ще получавате напътствия и насоки по време на целия процес на търсене на работа.  Ще бъда личният ви консултант.

♦  Препоръки

Проактивното кандидатстване има сериозни шансове за успех, особено когато е комбинирано с правилните документи, контакти, нагласа и подход. Ако сте чували за компании с добра работна среда и предизвикателна работа, но в момента нямат отворени позиции, това не бива да ви спира да засвидетлствате интереса си към тях. Ще ви препоръчам на компании за подбор, с които работя, както и на подходящи и интересни за вас компании от кръга ми с контакти.

♦  Помощ при търсене на подходящи позиции

Ако не разполагате с достатъчно време и енергия да се ровите в сайтовете за работа или имате нужда от различен поглед върху подходящите позиции за вашия профил, мога да изготвям обобщени списъци от големите портали и компаниите за подбор и да ви ги представям на седмична база.

♦  Подготовка за интервю

След като стигнем заедно до личната среща с потенциалния работодател, или ако имате добри документи и получавате предложения за интервю, но не и предложения за работа, мога да ви подготвя и за този важен етап от процеса на подбор. След като ми разкажете за компанията и позицията, ще създам сценарий, ще разиграем ролеви игри и ще отработим трудни и често задавани въпроси. Ще водя записки по време на срещата и след това ще ви изпратя обобщението на препоръките и изводите, до които сме стигнали за последваща подготовка и референция.

♦  Екипен анализ с инструментите на хюман дизайн

Искате да създадете екип и се чудите как да подходите? Наели сте няколко човека, но нивото на напрежение между тях е голямо и виждате, че не се справят достатъчно добре като група? Има конфликти между някои от членовете на екипа? Имате добре работещ екип и искате да узнаете повече за отделните му членове, как работят в парньорство и кой с какви бизнес умения допринася за крайната цел? Два от екипите, за които отговаряте не работят ефективно заедно, а е важно да се сработят?

С хюман дизайн методологията за анализ на екипи ще направим разбор на индивидуалностите, партньорствата и груповите бизнес умения на всеки от екипа и така ще идентифицираме предизвикателствата пред взаимодействията в група и ще направим план за действие.

—————-

Резултатите. Има ли гаранции?

Тъй като професионалното развитие зависи до голяма степен от личната мотивация и отдаденост на целите, не мога да ви дам гаранции за назначаване при кандидатстване по различни позиции. Гаранциите са в сферaта на подготовката и моята мотивация за вашето добро представяне; сключването на най-добрата сделка за мечтаната позиция е във вашите ръце.

Цените. Колко ще ми струва?

Цените на различните услуги и консултации ще договорим след първия ни опознавателен разговор, след който –  на база изискванията и предпочитанията ви, ще ви подготвя индивидуално предложение.